Competitie

Competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team de baan op biedt veel gezelligheid, en je kunt jezelf ook nog eens ontwikkelen als speler door de wedstrijden die je speelt.

Het is niet voor niets dat tennissers die competitie spelen langer lid blijven van de tennisvereniging.

De Verenigingscompetitieleider (VCL) is een gecertificeerd persoon binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt. Hij of zij meldt o.a. de competitieteams aan bij de KNLTB, is eindverantwoordelijk voor een ordelijk verloop tijdens een competitiedag. 

Competitie wordt aangeboden voor de jeugd, junioren en senioren. Klik hier voor meer informatie voor de jeugd en de junioren.

Voor de senioren worden er in de verschillende competities veel verschillende soorten aangeboden waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorie├źn gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd. Hierbij zijn er mogelijheden om te kiezen voor een combinatie van dubbel en enkelspel of alleen dubbel.

Je schrijft je in met minimaal 6 teamleden waarbij 1 van de 6 de teamcaptain is. Deze is de contactpersoon voor de competitieleider en vult de uitslagen na de thuiswedstrijden in via de ClubApp.

Voor meer informatie en de speeldagen over de competitie klik je hier, let op niet alle vormen van het beschikbare KNLTB aanbod worden door de Schans aangeboden. 

Ruim voor de start van de competitie krijg je de mogelijkheid om je als team in te schrijven, je wordt hierover geinformeerd via de KNLTBClubApp en e-mail.

Klik hier voor een overzicht van de actuele teams van de competitie.

De indeling van de thuis en uit wedstrijden van de lopende competitie komen als bijlage aan deze pagina.

Competitieleider (VCL): 

Mark Kloos
[email protected]