Veel gestelde vragen

 • Wat zijn de openingstijden van de tennisbanen? 
  Dankzij onze kunstgrasbanen kun je het hele jaar door, elke dag van de week, tennissen van 8.00 uur tot 23.00 uur. Wanneer er activiteiten gepland staan kan het zijn dat er hierdoor banen bezet zijn. Als lid kun je aan alle activiteiten deelnemen. Als winterse omstandigheden het niet toelaten om te spelen is het park gesloten.
 • Hoe weet ik of er activiteiten gepland staan?
  De KNLTB heeft hier een App beschikbaar voor gesteld, hier vindt je alle informatie die je nodig kunt hebben. Zoals de baanbezetting en de activiteiten die georganiseerd worden. Kijk op deze pagina over de uitleg van deze App. Je kunt natuurlijk ook altijd kijken op de website van de Schans voor meer informatie.
 • Hoe lang mag ik per keer tennissen?
  Je mag spelen zo vaak en zo lang je wilt. Bij drukte hebben we een ‘reserveringssysteem’. Je kunt dan drie kwartier spelen (bij enkelen een half uur) en mag daarna opnieuw een baan reserveren.
 • Hoe werkt het reserveren?
  Voor het reserveren van een baan maken we gebruik van een digitaal 'afhangbord'. Het reserveren van een baan kan alleen op de club zelf, wel kun je via de App of op de website zien wat de huidige baanbezetting is. Kijk voor meer informatie over het reseveren van een baan op deze pagina met het baan reglement.
 • Kan ik ook les nemen bij T.V. de Schans? 
  Wij bieden onze leden, jong en oud, de mogelijkheid te lessen via TENNISENZO. Er start een lesperiode in april en in oktober. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar deze pagina met informatie over de mogelijkheid van lessen. 
 • Mag ik, na inschrijving, direct komen tennissen?
  Zodra je je inschrijving via het online inschrijfformulier voltooid hebt, krijgt de ledenadministratie hier bericht van. Deze zal het lidmaatschap verwerken en een starterscoach neemt contact met je op als je als volwassene lid wilt worden. Je krijgt van deze coach een e-mail waarin inloggegevens staan vermeldt, op dat moment kun je een baan reserveren en dus komen tennissen. Dit is meestal binnen een werkweek geregeld.
 • Waarom moet ik ook lid worden van de KNLTB?
  De KNLTB is de landelijke tennisbond waarbij T.V. de Schans is aangesloten. Alle leden van T.V. de Schans worden automatisch (gratis) lid van de KNLTB. Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB 
 • Kan ik mij ook alleen inschrijven of moet ik een tennispartner hebben?
  Je kunt je alleen inschrijven. We hebben diverse activiteiten waarmee je tennissers van je eigen niveau kunt ontmoeten. We houden je via de App en/of website op de hoogte van alle activiteiten zoals competitie en toernooien die georganiseerd worden.
 • Hoe werkt het met competitie?
  Er wordt competitie op alle niveaus georganiseerd welke meetellen in je ranking bij de KNLTB. Kijk op deze pagina voor de mogelijkheden.
 • Hoe werkt het met een toernooi?
  Er zijn verschillende toernooi vormen, wij organiseren tweemaal per jaar een 'open' toernooi. Hier mag iedereen die lid is van de KNLTB aan deelnemen, dus ook leden die bij andere verengingen lid zijn. Andere verenigingen organiseren ook open toernooien waar jij dan ook aan mee mag doen. Deze toernooien tellen mee voor je KNLTB ranking.
  Veder organiseren we ook toernooien die niet meetellen. Denk hierbij aan de clubkampioenschappen, 6 parken toernooi, mini-maxi, etc. 
 • Wat zijn de kosten van het lidmaatschap? 
  Een lidmaatschap loopt van januari t/m december, wanneer je echter gedurende het jaar lid wordt, wordt de prijs naar rato berekend.
  Kijk voor de actuele prijzen van het lidmaatschap op deze pagina.
 • Moet ik ook (bar)diensten draaien?
  Ja, binnen de vereniging wordt veel georganiseerd. Om alles in goede banen te leiden vervult ieder lid circa 12 uur aan vrijwilligersdiensten. Kijk voor meer informatie over de diensten op deze pagina.
 • Hoe gaan jullie met mijn persoonsgegevens om?
  We vinden jouw privacy erg belangrijk. We zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Kijk op deze pagina voor meer informatie over onze privacyverklaring.

Heb je nog een andere vraag en/of een opmerking? Stuur dan een e-mail naar [email protected]