6-parken

Zoals ieder jaar willen we met de verenigingen TV de Schans, TV Waesbeeck, MTV, TC de Wiel, LTV Raamsdonksveer en Bas Dongen in het najaar/winterseizoen weer de 6 Parkencompetitie organiseren.  

In teamverband wordt er totaal op 7 woensdagavonden in de periode van oktober tot en met april gespeeld. Een team bestaat uit minimaal twee dames en minimaal twee heren. Je speelt twee tennispartijen op een avond. Een dubbel en een mix. Je speelt naast je eigen park ook op de andere tennisparken. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden.  

Ook voor beginnende tennissers!!

De teams worden verdeeld over 5 of 6 groepen waarbij in iedere groep de teams onderling een nagenoeg gelijke speelsterkte hebben, zodat er leuke partijen gespeeld kunnen worden. Wij denken hierbij aan 2 groepen met spelers van speelsterkte 8/9, 2 groepen met spelers van speelsterkte 7 en één of twee groepen met spelers in de speelsterkte 5/6.  

Wij nodigen jullie dan ook uit om met een team in te schrijven voor deze competitie.  

Hieronder staat het reglement voor deze onderlinge 6-Parkencompetitie:
1.    De onderlinge 6-Parkencompetitie wordt georganiseerd door: TC De Wiel, TV De Schans, LTV Raamsdonksveer, MTV, TV Waesbeeck en Bas Dongen
2.    Inschrijving dient gedaan te worden per team met een eigen teamnaam. Teams bestaan uit minimaal 2 dames en 2 heren.
3.    De wedstrijden worden gespeeld op de 1 woensdag in de maanden oktober t/m april (de definitieve data wordt jaarlijks vastgesteld en gecommuniceerd).  
4.    De teams worden op sterkte ingedeeld. Er worden in principe groepen van 8 teams gemaakt, waarbij we proberen te voorkomen dat teveel teams van dezelfde vereniging tegen elkaar spelen.
5.    De wedstrijden worden gespeeld op de kunstgras- of smashcourtbanen van de deelnemende verenigingen. Let op, je speelt op alle zes de parken, dus iedere avond bij een andere vereniging!!.
6.    De teams dienen een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.
7.    De teams moeten onderling zorgen voor goede tennisballen.
8.    Per avond worden gespeeld: 1 damesdubbel, 1 herendubbel en 2 gemengd dubbels.
9.    Er wordt op 2 banen tegelijk gespeeld. De heren- en damesdubbel, vervolgens drie kwartier pauze en dan de twee mixen.
10.  Een wedstrijd duurt 45 minuten, waarvan enkele minuten zijn gereserveerd voor het inspelen.
11.  Bij verhindering van een speler/speelster dient men zelf te zorgen voor een vervanger/vervangster (zoveel mogelijk van dezelfde speelsterkte).
12.  De teams ontvangen tijdig bericht wanneer zij moeten spelen.
13.  Waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

Let Op: De communicatie omtrent de 6-Parkencompetitie gaat via mail en Whatsapp. Bij inschrijving/deelname geeft de captain van het team dan ook toestemming dat privégevoelige informatie zoals je e-mailadres en telefoonnummers bij andere deelnemers van het 6-Parkencompetitie bekend is.