NIEUW bij TV de Schans: Laddercompetitie 1 juni t/m 21 augustus. Doe jij ook mee?

15 mei 2020


Nu het tennissen voor het enkel spel weer mogelijk is en het is toegestaan om interne wedstrijden te organiseren, geeft ons dit een mooie gelegenheid om de laddercompetitie te introduceren. Deze laddercompetitie loopt van 1 juni t/m 21 augustus. 
 
Wat is een Laddercompetitie?

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar kunnen uitdagen tot een officiële enkel tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. 

De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend gericht is op leden van de Schans. Voor nieuwe leden is dit een mooie gelegenheid om andere leden te leren kennen en wedstrijdervaring op te doen. Je schrijft jezelf in en ziet daarna gelijk de andere spelers die zich hebben ingeschreven.

Omdat dit voor de Schans een eerste kennismaking is met de laddercompetitie, is ervoor gekozen de laddercompetitie gemengd aan te bieden. Je kunt dus zowel tegen een dame als een heer spelen.

Afhankelijk van je speelsterkte kun je spelers hoger in de ladder uitdagen, win je de wedstrijd dan klim je omhoog op de ladder. Sta je bovenaan dan ben jij de sterkste speler van de competitie. Dit totdat je een wedstrijd verliest, dan zak je een trede op de ladder en neemt iemand anders je plaats in.

Bij het uitdagen van een deelnemer stel je gelijk een gewenste speeldag/tijd voor. Diegene die uitgedaagd wordt kan dit accepteren of een ander speelmoment voorstellen.

Zorg wel dat je op het afgesproken tijdstip een baan reserveert. Is de speeltijd voorbij maar de wedstrijd nog niet, dan dien je voor het afspelen opnieuw een baan te reserveren.

Een wedstrijd is gewonnen met twee gewonnen sets (derde set is een super tie-break). Na het spelen van de partij vul je zelf de uitslag in via de ClubApp of via de Website (mijn club).

Inschrijven voor deze laddercompetitie doe je via de website (kies voor 'laddercompetitie') of via de ClubApp (onder 'spelen / wedstrijden') en zie meteen wie de andere deelnemers zijn. Klik hier voor meer informatie over de wijze van inschrijving.

Ook gedurende de looptijd van de competitie (1-6 / 21-8) kun jezelf nog aanmelden en mee gaan doen!

Nieuwscategorieën