Heb ik nieuwe bespanning nodig?

15 juni 2024


Wanneer laat je jouw racket bespannen?  
- Bij hevige slijtage te zien aan overmatige rafels aan de snaar waardoor je spoedig door de kern van de snaar zult slaan.  
- Bij een te lage spanning of flexibiliteit van de snaar. Je merkt dat je meer inspanning moet leveren om dezelfde balversnelling te bereiken en je hebt minder precisie bij het plaatsen van de bal. Denk hierbij ook aan het voorkomen van een eventuele armblessure.    

Bij normaal gebruik is het raadzaam om je racket twee maal per jaar opnieuw te laten bespannen. Eén maal per tennisseizoen (zomer en winter). Hiermee haal je meer tennisplezier uit je tennisracket!  
De spanning die nog op je snaar staat kun je laten controleren door je bespanner. Ook kan de flexibiliteit van je snaar gecontroleerd worden.  

Zeer veel keuze in snaren:  
Op www.bespanservice.net en op die site de doorlink naar www.zarlonsnaren.nl vind je vele soorten snaren. Zo veel dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer kunt zien. Bij het inzetten van een nieuwe snaar in je racket vraagt je bespanner altijd naar je wensen of indien hij je niet kent naar de wijze waarop je speelt. Dit is belangrijke informatie over het opnieuw bespannen van je racket. Zonder die informatie kan de bespanning niet optimaal voor jou in je racket gezet worden.  

Hybride bespanning:  
Naast de hoeveelheid verschillende snaren is het ook mogelijk je racket hybride te laten bespannen. Bij een hybride bespanning krijg je 2 verschillende soorten snaren in je racket. De breedte snaar is dan vaak soepeler dan de ingezette lengte snaar. Op deze wijze profiteer je van de eigenschappen van beide snaren. Voor spelers die vaak last hebben van een vermoeide arm of richting tennisarm gaan is een hybride bespanning aan te raden. Je kunt dan toch een een snaar die een flinke balversnelling geeft in de lengte spannen en een soepele, armvriendelijke snaar in de breedte. Op deze wijze worden minder trillingen naar je arm doorgegeven en tennist het plezieriger.  

Leuke kleurencombinaties mogelijk:  
Een hybride bespanning wordt ook wel eens gebruikt om 2 vrijwel identieke, maar in kleur verschillende snaren in je racket te zetten. Leuk voor NAC fans als je een geel-zwarte bespanning in je racket hebt of voor Feijenoord fans die rood witte bespanning. Zo zijn veel kleurencombinaties mogelijk. 

Kijk op de website van Bespanservice Geertruidenberg voor de contactgegevens voor het bespannen.

Nieuwscategorieën