5-parken

Ook dit jaar gaan we met de verenigingen TV de Schans, TV Waesbeeck, TC de Wiel, MTV en LTV Raamsdonksveer in het winterseizoen de 5-parken competitie organiseren.

Ook voor beginnende tennissers!!  

In teamverband wordt er totaal op 7 woensdagavonden in de periode van oktober tot en met april gespeeld.
Een team bestaat uit minimaal twee dames en minimaal twee heren. We adviseren de teams om in te schrijven met 6 personen per team, dit i.v.m. uitvallers en de moeilijkheid om op het laatse moment nog vervangers te vinden.

Nieuw: Vanaf dit jaar kun je ook alleen of met een incompleet team inschrijven. De organisatie zal dan proberen om een volledig team samen te stellen.

Ieder team speelt per avond een HD, DD en 2x GD. Je speelt naast je eigen park ook op de andere tennisparken. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden.

Wil je meedoen?
Stuur voor 10 spetember 2019 een e-mail naar [email protected] o.v.v. naam van je team (verzin zelf een leuke naam), naam en telefoonnummer captain en namen en speelsterkte van het team. 

We streven ernaar om van iedere vereniging 8 teams mee te kunnen laten doen aan deze onderlinge competitie. De teams worden verdeeld over 5 groepen waarbij in iedere groep de teams onderling een nagenoeg gelijke speelsterkte hebben, zodat er leuke partijen gespeeld kunnen worden.
Wij denken hierbij aan een groep met speler van speelsterkte 8/9, 2 groepen met spelers van speelsterkte 7 en een groep met spelers in de speelsterkte 6.  De laatste speelavond, dit is op woensdag 03-04-2019, wordt net als dit jaar een afsluitende avond georganiseerd.

Hieronder staat het reglement voor deze onderlinge vijfparken-competitie:

 1. De onderlinge Vijfparken-competitie wordt georganiseerd door: TC De Wiel, TV De Schans, LTV Raamsdonksveer, TV Waesbeeck en de Madense tennisvereniging MTV.
 2. Inschrijving dient gedaan te worden per team met een eigen teamnaam . Teams bestaan uit minimaal 2 dames en 2 heren. (liefst 3 dames en 3 heren per team)
 3. De wedstrijden worden gespeeld op de onderstaande data:
  - 9 oktober 2019
  - 13 november 2019
  - 11 december 2019
  - 15 januari 2020
  - 12 februari 2020
  - 11 maart 2020
  - 1 april 2020 (slotavond)
 4. De teams worden op sterkte ingedeeld. Er worden in princiepe 4 groepen van 8 teams gemaakt, waarbij we proberen te voorkomen dat teams van dezelfde vereniging tegen elkaar spelen.
 5. De wedstrijden worden gespeeld op de kunstgras- of smashcourtbanen de deelnemende verenigingen. Kijk goed op het speelschema op welk park je team moet spelen.
 6. De teams dienen een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.
 7. De teams moeten onderling zorgen voor goede tennisballen.
 8. Per avond worden gespeeld: 1 damesdubbel, 1 herendubbel en 2 gemengd dubbels.
 9. Er wordt op 2 banen tegelijk gespeeld. De heren- en damesdubbel, vervolgens drie kwartier pauze en dan de twee mixen.
 10. De eerste wedstrijden beginnen om 19.30 uur of om 20.15 uur, geef op het inschrijfformulier aan of het team de voorkeur geeft aan 19.15 uur. Jullie voorkeur is geen garantie, we proberen bij de indeling hiermee rekening te houden.
 11. Een wedstrijd duurt 45 minuten, waarvan 5 minuten zijn gereserveerd voor het inspelen.
 12. De games worden doorgeteld, is de tijd voorbij telt een niet afgemaakte game niet mee.
 13. De teamcaptain van 1 van de 2 teams geeft de stand door op de App groep van de 5-parken. 2 punten bij een gewonnen wedstrijd en 1 punt bij gelijk spel.
 14. Bij verhindering van een speler/speelster dient men zelf te zorgen voor een vervanger/vervangster. (zoveel mogelijk van dezelfde speelsterkte).
 15. De teams ontvangen tijdig bericht wanneer zij moeten spelen.
 16. Waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie. 


Let Op:
  De communicatie omtrent het 5 parkentoernooi gaat via mail en Whatsapp. Bij inschrijving/deelname geeft de captain van het team dan ook toestemming dat prive gevoelige informatie zoals emailadres en telefoonnummers bij andere deelnemers van het 5 parkentoernooi bekend is.